Ga naar hoofdinhoud

PRoGRaMMa

Bekijk het volledige programma

DOCU: Licht

vr. 15 juli 2022 20:00 - 22:00, De Schuur

Licht 

Licht toont het maakproces van het meest radicale project in de geschiedenis van het muziektheater: een opera geschreven door de legendarische en controversiële componist Karlheinz Stockhausen. Stockhausen deed 26 jaar over het schrijven van deze dagen durende larger-than-life opera. Zijn magnum opus werd echter nooit uitgevoerd; het was productioneel te ingewikkeld, logistiek zo goed als onmogelijk en daarnaast simpelweg te duur. Tót in 2019 De Nationale Opera, Holland Festival, het Koninklijk Conservatorium en de Stockhausen Foundation for Music de uitdaging aangingen. De documentaire reconstrueert Stockhausens muzikale universum, tegen de achtergrond van zijn dramatische levensverhaal.

Regie: Oeke Hoogendijk
Nederland, 2022
Taal: Engels, Duits
Nederlands ondertiteld
120 minuten

DOCU: Licht

Terugkijken op 2022

Benieuwd naar alle programma-onderdelen van 2022? Hieronder kun je ze terugvinden. Het programma van 2023 zal hier in de loop van het nieuwe jaar te vinden zijn.

Let op: dit blokkenschema is nog niet definitief en wordt regelmatig geüpdatet. Vanaf eind mei kun je op deze pagina het blokkenschema downloaden en printen.

Wat is er anders op Wonderfeel 2022?

Wat kost een ticket?

Wat houden de verschillende podia in?

Is er een kinderprogramma dit jaar?