Ga naar hoofdinhoud

Podia

Op buitenplaats Schaep en Burgh, Wonderfeels groene droomwereld, vind je dit jaar zes podia met elk een eigen signatuur. De afstanden bij dit wandelend cultuurbuffet zijn kort, en toch kom je telkens in een compleet andere sfeer terecht.

Het Veld

Naast het landhuis ligt Het Veld, het hart van het festival. Hier kom je aan, koop je je Wonderfeel-merch, en kan je je meteen languit in het gras wentelen in de lekkerste muziek. Van symfonieorkest tot strijkkwartet, van zomerse bossa nova tot barok vuurwerk.

Het Weiland

Op Het Weiland ontdek je nieuwe dimensies aan klassieke muziek. Kakelverse composities, buitengaatse combinaties, pop, jazz, elektronica, niet-westers, alles in de blender. Als je Het Weiland al een label wilt geven, dan toch onorthodox, eigenzinnig en genre-fluid.

De Bosplek

Aan het einde van het bospad vind je een idyllische oase voor diverse muzieksmaken in intieme setting. Op De Bosplek ben jij de maat van de muziek, hier vallen ogenblikken van geluk samen met de omgeving. Strawinski’s Sacre du Printemps voor piano vierhandig naast jazzimpro’s voor gitaar en zang, singer-songwriter naast pas de deux voor gambist en danser.

SOLO

Wie alleen op het podium zit, leeft van de uitwisseling met haar publiek. Speciaal voor die dialoog werd SOLO ontworpen, een intiem podium waar solist en publiek tot elkaar zijn veroordeeld, op de beste, spannendste manier. Voor klavier-adepten: op de SOLO-zondag wordt het podium het exclusieve domein van pianisten, klavecinisten en een organist.

De Schuur

Een podium tussen evocatie en reflectie, tussen bewogenheid en bezinning. Zie De Schuur als een soort laboratorium tussen beeld, verhaal en muziek, een podium waar persoonlijke beelden, belevenissen en herinneringen muzikaal versmelten. Scherp de blik, spits het oor en laat je gedachten prikkelen.

Het Dorp

Voor de jongste bezoekers van Wonderfeel wordt Het Dorp the place to be. Aan de rand van Het Veld speelt zich daar op zaterdag en zondag overdag doorlopend een druk kinderprogramma af met momenten om te knutselen, te drummen, waterbeestjes te zoeken, te schateren bij de poppenkast en nog veel meer.

Alle kinderactiviteiten vind je op de knipkaart, die je kunt ophalen bij het Infopunt op Het Veld. Elke dag is er een nieuwe kaart. Verzamel 5 knipjes en haal je verrassing op, ook bij het Infopunt.