Ga naar hoofdinhoud

Wonderfeel voor kids!

Kinderprogramma 2024

Voor kinderen is er tijdens Wonderfeel ontzettend veel te doen. Op vrijdag, zaterdag en zondag is er een doorlopend kinderprogramma met vrolijke voorstellingen, knutselen, (familie)workshops, broodjes bakken en meer! Zie hieronder het kidsprogramma van Wonderfeel 2024. Er komen nog programmaonderdelen bij!

En: toegang is gratis voor kinderen en jongeren t/m 18 jaar!
Zij hebben wel een toegangsticket nodig: dat kun je via de ticketshop bestellen (zodra de kaartverkoop gestart is).

Het kinderprogramma wordt mede mogelijk gemaakt door Dille & Kamille.

 

KOLÓ

Roël Calister & Adriaan Correa – spel, tekst en regie
Roël Calister – concept en muziek
Leoni Jansen – regie-advies
Leonie Oomen – fotografie

KOLÓ – ‘kleur’ in Papiamento – is de nieuwste interactieve show van drumdrumdrum waarin een jong publiek wordt meegenomen in de kleurrijke wereld van o.a. boomwhackers, percussie, drums, samenzang en bodypercussie. Het is een mengvorm tussen workshop en voorstelling: je kijkt, luistert én maakt muziek.

Leeftijd: >6 jaar

 

Rosa Ensemble

LUISTER, DE NACHT…

LUISTER, DE NACHT… is een geluidensprookje over Kleine Max, een fantasievol, eigenwijs ventje die een naam zoekt voor zijn zusje. ’s Nachts fluistert, gromt en kraakt het in het donker. Om niet meer bang te hoeven zijn voor de nacht moet hij durven om écht te luisteren naar de geluiden in het duister, naar alles wat daar fluistert, gromt en kraakt. In LUISTER, DE NACHT… klinkt alles als muziek, als je maar echt luistert naar alles wat er om je heen gebeurt.

Vrijdag 19 juli

Grafisch Atelier
Bij het Grafisch Atelier ontwerp je jouw eigen muzikale compositie op papier. Het rollende atelier is ingericht als drukkerswerkplaats. Op een proefdrukpers, typemachine en een pastadraaier maak je samen met Kunstmakkers een muziekstuk met Lego, vondsten uit de natuur en antieke houten letters.

 

Poppenkast
‘Poppenkast is slapstick,’ zegt Egon Adel, vaste bespeler van de Poppenkast op de Dam. Speciaal voor Wonderfeel maakte hij een voorstelling in de traditie van dit eeuwenoude volkstheater, waarin de immer luie Jan Klaassen, de eeuwig mopperende Katrijn en de onvermijdelijke slechterik als altijd de show stelen.

Globe Instrumententuin
Heb je altijd al eens op een viool willen spelen? Of op een hobo, klarinet, trompet of misschien zelfs een cello? Probeer tijdens de Instrumententuin op Wonderfeel allerlei instrumenten uit!

De Instrumententuin wordt georganiseerd in samenwerking met Globe Centrum voor Kunst en Cultuur.

Broodjes bakken
Heb je door al dat buitenspelen ineens een rommelende maag? Kom dan naar het kampvuur en bak je eigen broodje. Aan een stok, draaien en draaien maar! Opletten dat ‘ie niet verbrandt en dan meteen opeten, want warm zijn ze het allerlekkerst.

Knutselen 
Knutsel mee met geluidskunstenaar Jacob Plooij en maak je eigen muziekinstrument! In deze workshop leert hij je hoe je uit gerecycled materialen als papier, kurk en plastic doppen de leukste instrumenten kunt maken;  een trommel, een strijkstok, of misschien verzin je wel een eigen muziekinstrument!

 

Activiteiten Natuurmonumenten

Waterbeestjes zoeken
Speuren naar verborgen waterbeestjes in de vijver. Leen een schepnetje om te zien wat er in het water leeft. Er leven meer kleine kriebelbeestjes in een natuurgebied dan je denkt

 

Grote boswachtersquiz
Wat vinden we vaak in de molshopen op de buitenplaatsen? Welke dieren kunnen ook achteruitvliegen? En wie wonen er in de ijskelder? Tijdens de grote boswachtersquiz kun je je natuurkennis testen en leer je van alles over natuur en historie van de buitenplaatsen.

Wandeling met de boswachter
Ontdek alle bijzondere plekjes op Schaep en Burgh met onze boswachter, waaronder de ijskelder. Welke bijzondere dieren kom je allemaal tegen? En hoe zijn deze buitenplaatsen eigenlijk ontstaan? Je komt het allemaal te weten tijdens deze inspirerende ontdekkingstocht.

Kom voor starttijden en inschrijving voor de activiteiten (max. 20 personen) naar de infostand van Natuurmonumenten op Het Veld. Je vindt de Natuurmonumenten stand direct naast de infostand van Wonderfeel.