Ga naar hoofdinhoud

Wonderfeel voor kids!

Kids Wonderfeel

Voor kinderen is er tijdens Wonderfeel ontzettend veel te doen. Op vrijdag, zaterdag en zondag is er een doorlopend kinderprogramma met voorstellingen, knutselen, waterbeestjes zoeken, workshops, broodjes bakken, etc.

En: toegang is gratis voor kinderen en jongeren t/m 18 jaar! Zij hebben wel een toegangsticket nodig: dat kun je via de ticketshop bestellen.

Kinderprogramma

Vier!
Oorkaan – kindervoorstelling 4+

Hoe klinkt samen? Als de vier musici van het Oorkaan Ensemble hun bijzondere krachten samenbrengen, gebeurt er iets dat maar eens in de honderdvier jaar voorkomt! Samen vieren ze iets bijzonders. Zij combineren verschillende culturen en muziektradities. Ze vertellen niets meer dan het verhaal dat je uit de muziek kan horen. Dat is in Vier! een hele reis, vol Turkse klanken, Mozart en meer. En het eindigt met een feestje.

Michela Zanoni – harp, Michele Mazzini – klarinet, Robbrecht Van Cauwenberghe – bajan, Veysel Dzhesur – slagwerk, Caecilia Thunnissen en Yorick Stam – regie

Zaterdag van 12:00 – 12:45

Just Play Press
But What About – kindervoorstelling 4+

Just Press Play is een spannende voorstelling in de vorm van een interactieve muziekspeeltuin. Terwijl ensemble But What About live muziek maakt, kom je er al spelende achter dat elk object dat je tegenkomt een reactie geeft in de muziek… Zo wordt iedereen componist en dirigent!

Vincent Martig – muziek en spel, Julian Sarmiento – muziek en spel, Wilco Oomkes – muziek en spel, Jannelieke Schmidt – spreekstalmeester en regie

Zaterdag van 15:00 – 15:45

Voor kinderen vanaf 4 jaar, maar ook volwassenen

Boom!
Kindervoorstelling 4+

Van een zaadje, via een kleine spriet, naar een statige boom. Bomen maken heel wat mee in hun leven! Ze zijn het huis van vogels en insecten, moeten blijven staan in de storm en krijgen te maken met ziektes en houtkap. En wist je dat bomen met elkaar kunnen communiceren, onder de grond? De interactieve dansvoorstelling Boom! neemt je mee in de wondere wereld van bomen, in een wandeling vol zingende dansers, acrobaten en live muziek.

Andreas Denk en Kyan Mensah – choreografie, Tijmen Teunissen, Sophie Prins, Oliver Wagstaff – dans én zang, Yung-Tuan Ku, Mei Yi Lee – muziek, Emilio Saura – percussie, Ton Offerman – eindregie

Zondag van 10:30 – 11:30

 

Poppenkast
‘Poppenkast is slapstick,’ zegt Egon Adel, vaste bespeler van de Poppenkast op de Dam. Speciaal voor Wonderfeel maakte hij een voorstelling in de traditie van dit eeuwenoude volkstheater, waarin de immer luie Jan Klaassen, de eeuwig mopperende Katrijn en de onvermijdelijke slechterik als altijd de show stelen.

Zaterdag om 13:15 en 16:30 en zondag om 14:00 en 17:00

Globe Instrumententuin
Heb je altijd al eens op een viool willen spelen? Of op een hobo, klarinet, trompet of misschien zelfs een cello? Probeer tijdens de Instrumententuin op Wonderfeel allerlei instrumenten uit!

Zaterdag om 12:45 , 14:30  en 15:45 en zondag om 11:30

De Instrumententuin wordt georganiseerd in samenwerking met muziekschool Globe.

Het Grafisch Atelier
Bij het Grafisch Atelier ontwerp je jouw eigen muzikale compositie op papier. Het
rollende atelier is ingericht als drukkerswerkplaats. Op een proefdrukpers, typemachine en een pastadraaier maak je samen met Kunstmakkers een muziekstuk met Lego, vondsten uit de natuur en antieke houten letters.

Zaterdag en zondag om 12:00

Muziek met Freek: percussieworkshop
Kom je zelf muziek maken? Freek Koopmans heeft een heleboel slagwerkinstrumenten die hij op zondag meeneemt naar Wonderfeel. Je gaat bij het podium Dichter onder de Boom aan de slag met ritmische en melodische instrumenten en aan het einde van de workshop geef je samen met alle kinderen een presentatie voor je (groot)ouders!

Zondag om 12:00 en 15:30

Voor alle leeftijden.

Andere activiteiten:

Knutselen
Als er iets is wat ontwerpster Jorinde Verweij leuk vindt, dan is het oude spullen omtoveren tot mooie nieuwe dingen. In deze workshop leert ze je hoe je een muziekinstrument kunt maken uit gerecycled materiaal.

Zaterdag- en zondagochtend in Het Dorp

Kinderen onder de 6 jaar onder begeleiding van een volwassene.

Waterbeestjes zoeken
Vijvers en slootjes lijken stil, maar stiekem leven er allerlei bijzondere diertjes. Ga met een schepnet op pad om ze te zoeken én van dichtbij te bekijken.

Zaterdag en zondag doorlopend bij De Vijver

Broodjes bakken
Heb je door al dat buitenspelen ineens een rommelende maag? Kom dan naar het kampvuur en bak je eigen broodje. Aan een stok, draaien en draaien maar! Opletten dat ‘ie niet verbrandt en dan meteen opeten, want warm zijn ze het allerlekkerst.

 

Kinderactiviteiten Natuurmonumenten

• Raad wat er in de voelbakken zit
• Ontdek met Waterbeesten-zoekkaart wat er in de vijvers leeft
• Maak een mooie natuurkleurplaat
• Speel het grote memoryspel
• Draai aan het rad van natuur voor mooie prijzen

Wandeling met de boswachter

Ontdek alle bijzondere plekjes op Schaep en Burgh met onze boswachter, waaronder de ijskelder. Welke bijzondere dieren kom je allemaal tegen? En hoe zijn deze buitenplaatsen eigenlijk ontstaan? Je komt het allemaal te weten tijdens deze inspirerende ontdekkingstocht.

Grote boswachterquiz

Wat vinden we vaak in de molshopen op de buitenplaatsen? Welke dieren kunnen ook achteruitvliegen? En wie wonen er in de ijskelder? Tijdens de grote boswachtersquiz kun je je natuurkennis testen en leer je van alles over natuur en historie van de buitenplaatsen.

Vleermuizen excursie

Ga rond zonsondergang samen met de gids op pad om de nachtbewoners van de Buitenplaatsen te ontdekken. Hoe leven en vliegen deze bijzondere zoogdieren op de Buitenplaatsen? En lukt het om de 10 verschillende soorten vleermuizen die hier leven op te sporen?

Kom voor starttijden en inschrijving voor de activiteiten (max. 20 personen) naar de infostand van Natuurmonumenten op Het Veld. Je vindt de Natuurmonumenten stand direct naast de infostand van Wonderfeel.