Ga naar hoofdinhoud

Wonderfeel voor kids!

Voor kinderen is er tijdens Wonderfeel ontzettend veel te doen.
Op vrijdag, zaterdag en zondag is er een doorlopend kinderprogramma met vrolijke voorstellingen, knutselen, (familie)workshops, broodjes bakken, etc. Om alvast een idee te krijgen, zie je hieronder het kinderprogramma van onze vorige editie (2023). Zodra het programma voor 2024 bekend is, komt dat hier te staan.

En: toegang is gratis voor kinderen en jongeren t/m 18 jaar!
Zij hebben wel een toegangsticket nodig: dat kun je via de ticketshop bestellen (zodra de kaartverkoop gestart is).

Het kinderprogramma wordt mede mogelijk gemaakt door Dille & Kamille.

 

Kinderprogramma 2023

Lief Publiek (6+)

Het publiek – jij dus! – komt lekker op een bankje zitten bij de tent, klaar voor de voorstelling. Maar… er gebeurt niets? Er hangt alleen een mysterieuze brief boven het podium, die begint met ‘Lief Publiek’.

In deze vrolijke familieworkshop krijgt het hele publiek een duidelijke opdracht: jullie hebben 30 minuten om een voorstelling te maken en de tijd start nu! Wie schrijven het verhaal? Wie spelen er in het orkest? Wie zijn de regisseurs? Wie maken de kostuums? Na een half uur spelen we de openbare try-out én de feestelijke wereldpremière van de gloednieuwe voorstelling.

Tip: Wil je op je eigen instrument meespelen en kan je jouw instrument makkelijk en veilig meebrengen? Heel leuk! Er liggen ook een paar instrumentjes voor jullie klaar.

Door: Anne Maartje Lemereis

 

Be Opera (6+)

Wat maakt opera zo bijzonder en wat gebeurt er als er gezongen en gespeeld wordt? Be Opera is een muzikale belevenis voor het hele gezin. Ongemerkt kruipt de muziek van verschillende componisten in je oren, om daar nooit meer weg te gaan. Meesterverteller Ton Meijer sleept je voor de derde keer op Wonderfeel mee, na zijn pakkende voorstellingen Be Bach en Be Mozart. Kom de diva in jezelf ontdekken!

Eric Robillard (regie), Ton Meijer (verteller), Marije van Stralen (sopraan), Christina Edelen (orgel)

CAECILIA (4+)

Er was eens… een standbeeld genaamd Caecilia. Onder de indruk van haar schoonheid kwamen de mensen van heinde en verre om haar te bewonderen. Maar wie heel dichtbij kwam, kon een droevige blik in haar ogen zien. Lang geleden stond naast de mooie Caecilia een ander standbeeld: Bortus, en de twee waren beste vrienden. Maar op een stormachtige nacht viel Bortus van zijn voetstuk, in 1000 stukjes gebroken. En Caecilia bleef alleen… tot er op een dag iets bijzonders gebeurde. Een verhaal over echte vriendschap en de kracht van liefde en muziek.

Marieke Koopman (concept en spel,) Jonas Furrur  (spel), Ton Koopman (orgel), Hans Thissen (regie)

Sounds of Change – HAN Here and Now 

De kracht van muziek, daar kan je niet aan twijfelen. En je kan er liedjes over schrijven, zoals Han van ’t Land, die je graag uitnodigt in zijn wereld. De gepassioneerd muzikant en songwriter maakt zijn publiek, oud(er) én jong, onderdeel van de muziek, iedereen samen genieten van het feest van muziek. Denk een kleurrijke mix van folk, reggae en wereldritmes. Cadeautje: de band speelt op Wonderfeel met twee speciale gasten: de uit Syrië afkomstige ud-speler Nawras Altaky en de Turkse fluit- en ney-speler Sinan Ara.

Han van ’t Land (gitaar, didgeridoo, zang, kalimba, percussie, fluiten, mondharmonica, melodica), Hasjem Kabreet (percussie, drums, handpan), Lucas Dols (contrabas, basgitaar), Sinan Arat (ney, fluit), Nawras Altaky  (ud, zang)

Poppenkast
‘Poppenkast is slapstick,’ zegt Egon Adel, vaste bespeler van de Poppenkast op de Dam. Speciaal voor Wonderfeel maakte hij een voorstelling in de traditie van dit eeuwenoude volkstheater, waarin de immer luie Jan Klaassen, de eeuwig mopperende Katrijn en de onvermijdelijke slechterik als altijd de show stelen.

Broodjes bakken
Heb je door al dat buitenspelen ineens een rommelende maag? Kom dan naar het kampvuur en bak je eigen broodje. Aan een stok, draaien en draaien maar! Opletten dat ‘ie niet verbrandt en dan meteen opeten, want warm zijn ze het allerlekkerst.

Globe Instrumententuin
Heb je altijd al eens op een viool willen spelen? Of op een hobo, klarinet, trompet of misschien zelfs een cello? Probeer tijdens de Instrumententuin op Wonderfeel allerlei instrumenten uit!

De Instrumententuin wordt georganiseerd in samenwerking met Globe Centrum voor Kunst en Cultuur.

Knutselen 
Als er iets is wat ontwerpster Jorinde Verweij leuk vindt, dan is het oude spullen omtoveren tot mooie nieuwe dingen. In deze workshop leert ze je hoe je een muziekinstrument kunt maken uit gerecycled materiaal.

Of bouw onder leiding van Jacob Plooij mee aan een gezamenlijk Wonderfeel kunstobject! Iedereen is welkom, van jong tot oud. Kom vooral mee timmeren, zagen, plakken, opstapelen en aanduwen. Niemand weet nog wat het precies gaat worden, maar het wordt ongetwijfeld grooot en mooooi.

Kinderen onder de 6 jaar onder begeleiding van een volwassene.

Activiteiten Natuurmonumenten

Waterbeestjes zoeken
Speuren naar verborgen waterbeestjes in de vijver. Leen een schepnetje om te zien wat er in het water leeft. Er leven meer kleine kriebelbeestjes in een natuurgebied dan je denkt

 

Grote boswachtersquiz
Wat vinden we vaak in de molshopen op de buitenplaatsen? Welke dieren kunnen ook achteruitvliegen? En wie wonen er in de ijskelder? Tijdens de grote boswachtersquiz kun je je natuurkennis testen en leer je van alles over natuur en historie van de buitenplaatsen.

Wandeling met de boswachter
Ontdek alle bijzondere plekjes op Schaep en Burgh met onze boswachter, waaronder de ijskelder. Welke bijzondere dieren kom je allemaal tegen? En hoe zijn deze buitenplaatsen eigenlijk ontstaan? Je komt het allemaal te weten tijdens deze inspirerende ontdekkingstocht.

Kom voor starttijden en inschrijving voor de activiteiten (max. 20 personen) naar de infostand van Natuurmonumenten op Het Veld. Je vindt de Natuurmonumenten stand direct naast de infostand van Wonderfeel.