Ga naar hoofdinhoud

Thomas van Dun wint de Keep an Eye Productieprijs 2024

De Wonderfeel Keep an Eye Productieprijs is dit jaar toegekend aan componist en liedjesschrijver Thomas van Dun. De première van zijn winnende compositie Tomorrow, tomorrow, and tomorrow, een rustgevend ligconcert voor twee vleugels, is vrijdag 19 juli op festival Wonderfeel.

Thomas van Dun over Tomorrow, tomorrow and tomorrow

“Het uitgangspunt is een reflectie op het dagelijkse stramien waarin ik mezelf vaak verlies, waarschijnlijk voor velen herkenbaar. Door deadlines, afspraken en verplichtingen, gecombineerd met de huidige onzekere tijden betrap ik mezelf erop meer in de toekomst te leven dan in het hier en nu. In mijn compositie wil ik die drang en spanning verklanken om er vervolgens door repetitiviteit, stiltes en tekst op te reflecteren. Zo geef ik het publiek ruimte om zich in de klanken te verliezen en in het lichaam te zitten in plaats van in het hoofd.”

De vakjury was unaniem: “Hij creëert een luisterervaring die bij uitstek op Wonderfeel past, die je liggend bij podium Het Weiland meevoert als in een trance. Het is, zoals Thomas het ook zelf benadrukt, een welkome, misschien zelfs broodnodige reflectie op de hectiek van het moderne leven. Tomorrow, Tomorrow, and Tomorrow nodigt je uit om even stil te staan. Of eigenlijk te liggen.”

Op Wonderfeel voert pianoduo Scholtes & Janssens het driedelige stuk uit op verstemde vleugels en synthesizer, in combinatie met electronics.

Keep an Eye Productieprijs
De jaarlijkse prijs biedt jonge creatieve makers de kans hun artistieke ideeën en ambities waar te maken. Met het geldbedrag van tienduizend euro ontwikkelen ze een nieuwe, complete podiumproductie die tijdens het festival Wonderfeel in première gaat.

Klik hier voor meer informatie over de Keep an Eye Productieprijs