Ga naar hoofdinhoud

Keep an Eye Productieprijs

De prijs

De jaarlijkse prijs biedt jonge creatieve makers de kans hun artistieke ideeën en ambities waar te maken. Met het geldbedrag van tienduizend euro ontwikkelen ze een nieuwe, complete podiumproductie die tijdens het festival Wonderfeel in première gaat en daarna langs andere festivals toert. Muziek staat daarbij centraal, maar van de winnaar wordt verwacht dat hij/zij ook een samenwerking aangaat met andere (kunst)disciplines. Financieel wordt de prijs mogelijk gemaakt door de Keep an Eye Foundation; Wonderfeel ondersteunt de winnaar bij het proces en de uitvoering.

De vakjury

De prijs wordt uitgereikt door een vakjury, die bestaat uit Martin Fondse (componist des vaderland), Kenne Peters (muziekprogrammeur Musis en Stadstheater Arnhem), Willemijn Mooij (directeur Nederlandse Bachvereniging), Fedor Teunisse (artistiek leider Slagwerk Den Haag en Asko|Schönberg), Tamar Brüggemann (directeur Wonderfeel) en Georges Mutsearts (directeur Wonderfeel).

De winnaars

Diamanda Dramm (2019), Akim Moiseenkov (2020), Celia Swart (2021), Camiel Jansen (2022), Nienke Nasserian (2023).

De Keep an Eye Foundation

De Keep an Eye Foundation houdt de ogen open voor jonge, veelbelovende talenten in verschillende disciplines. Zij krijgen met beurzen, prijzen, shows en festivals de kans om hun talent te presenteren en ontwikkelen en hun creatieve dromen te verwezenlijken. De stichting werkt veelal samen met gerenommeerde opleidingen en instellingen in Nederland. Keep an Eye streeft verder naar uitwisseling tussen de verschillende disciplines en opleidingen. Dit om het werk eens in een ander perspectief te zien.