Ga naar hoofdinhoud

Wonderfeel @ Tergooi

tergooi

Patiënten uit ziekenhuis Tergooi (locatie Hilversum) met music on demand een hart onder de riem steken, dat was de basis van Wonderfeel@Tergooi. Op initiatief van Wonderfeel speelden Ella van Poucke (cello) en Caspar Vos (piano) live vanuit het Muziekcentrum van de Omroep klassieke muziek naar keuze voor twee patiënten in Tergooi. Georges Mutsaerts, directeur van Wonderfeel, en Wencke Fassbender van Tergooi presenteerden deze bijzondere samenwerking.

De twee patiënten, een oncologiepatiënt en een dialysepatiënt, mochten vooraf uitkiezen van een speellijst die samengesteld is door de musici. Terwijl zij op hun behandeling ondergingen werden de stukken op afstand live voor hen gespeeld. De patiënten konden het concert via een iPad volgen.

‘Wonderfeel is meer dan alleen de festivaldagen in de zomer. Wij zien het als een opdracht om door het jaar heen ook verbinding te maken met mensen die door allerlei redenen verstoken blijven van klassieke muziek. We zijn blij dat we de patiënten konden raken en daarmee hun situatie even konden verlichten’, aldus Georges Mutsaerts, directeur van Wonderfeel.

 

De livestream – met daarin de reacties van de patiënten - bekijk je hier terug!