Ga naar hoofdinhoud

Luisterclub

Wonderfeel Luisterclub

Ken je dat, dat je zo hard geniet van muziek dat je het graag wilt delen? Of dat je muziek niet altijd begrijpt en er niet precies de vinger op kunt leggen? Dan is de Wonderfeel Luisterclub iets voor jou: samen in klein comité worden drie nieuwe albums besproken en inspiratie gedeeld onder leiding van heuse luisterprofessional Jan Van den Bossche.

In 2021 vonden sessie plaats van de Luisterclub. Een van de sessies stond in het teken van duetten. Op de luisterlijst stonden:

  1. The Mad Lover: Engelse barokke melancholiek door Thomas Dunford (luit) en Théotime Langlois de Swarte (viool), met duetten van Purcell, Eccles en Matteis. Dit duo is dit jaar ook op Wonderfeel te zien!
  2. Van instrumentaal naar vocaal: op Hush geeft sopraan Nora Fischer een eigentijdse interpretatie van de liederen van o.a. Purcell en Dowland, begeleid door Marnix Dorrestein op de elektrische gitaar.
  3. We eindigen met het Duitse liedrepertoire met Im Abendrot: Songs by Wagner, Pfitzner, Strauss door bariton Matthias Goerne en Seong-Jin Cho op piano. Wil je goed beslagen ten ijs komen, zorg dan vooral dat je de Wesendonck Lieder van Wagner, en de Vier Letzte Lieder van Strauss geluisterd hebt!

De muziek is ook te beluisteren in deze:

Spotify Playlist