Ga naar hoofdinhoud

Festivals for Compassion

Logo

Met het Wonderfeel initiatief Festivals for Compassion tonen festivals wereldwijd hun hart vol compassie en solidariteit met een speciaal voor deze Corona-tijden geschreven solo-compositie van de Grieks-Nederlandse componist Calliope Tsoupaki, waarbij elk festival zijn eigen artiest en instrument kiest.

Het stuk beleefde op 20 juni 2020 zijn première tijdens het Holland Festival op NPO Radio 4, het Vlaamse Klara nam een dag later het stokje over. Daarna begon het werk, als een estafette van mededogen, zijn reis door Europa en later de wereld, van festival naar festival.

Meer dan 55 partners hebben zich tot nu toe bij de compassie-estafette aangesloten, waaronder het Edinburgh International Festival, Helsinki Festival, Utrecht Early Music Festival, Operadagen Rotterdam en de Thüringer Bachwochen. Tot nu toe hebben verschillende spelers en zangers meer dan 45 uitvoeringen van Thin Air gemaakt, die nu al gedeeld zijn met een wereldwijd publiek.

Meer informatie

Wonderfeel & Thin air

Bekijk hieronder de Wonderfeel uitvoering van Thin Air door Thomas Dulfer, fagot.

Thin Air door Thomas Dulfer | Wonderfeel & Festivals for Compassion
Thin Air door Thomas Dulfer | Wonderfeel & Festivals for Compassion

Festivals for Compassion is een initiatief van festival Wonderfeel, geïnspireerd door en in samenwerking met Flag for Compassion.