Ga naar hoofdinhoud

European Festivals Forest

Plant ook een boom in het European Festivals Forest

Wonderfeel is één van de Europese festivals die sinds vorig jaar de krachten bundelen voor het aanplanten van een nieuw bos in IJsland: het European Festivals Forest.

Festivals zijn dé ontmoetingsplaatsen van duizenden vrije geesten en levensgenieters. Circa 75% van de CO2-voetafdruk van festivals bestaat dan ook uit de onvermijdelijke reis-bewegingen van bezoekers en artiesten.

 

CO2-uitstoot compenseren

Met elke editie van Wonderfeel zetten we nieuwe stappen om onze CO2-uitstoot in te dammen. Zo hadden we al een ban op single-use plastic, hergebruiken we elk jaar ons decomateriaal en is onze catering volledig vegetarisch.

Sinds 2022 zijn we gestart om samen met jullie óók onze gezamenlijke CO2-uitstoot te compenseren met het aanplanten van een nieuw bos, in een gebied waar nog volop ruimte is voor vele hectaren lokaal gekweekte populieren, sparren, coniferen en berken: IJsland.

Dit doen we in samenwerking met de onlangs hiertoe opgerichte stichting European Festivals Forest en de Icelandic Forestry Service, die zich al meer dan een eeuw ontfermd over de bestaande bossen en het herbebossen van IJsland.

Voor € 2 plant je een boom

Uiteraard is dit alleen maar mogelijk dankzij jouw donatie. Voor € 2 plant je al een boom. In 2022 haalden we met elkaar genoeg geld op voor 1386 bomen die dit voorjaar in IJsland worden geplant. Voor Wonderfeel 2023 zouden we graag een hectare met 2500 bomen beplanten!

Plant een boom

www.festivalsforest.eu

(c) foto’s: Axel Kristinsson en Icelandic Forestry Service