Ga naar hoofdinhoud

European Festivals Forest

Plant jouw boom in het European Festivals Forest

Wonderfeel bundelt sinds vorig jaar de krachten met elf Europese festivals om samen in IJsland een nieuw bos te planten: het European Festivals Forest.

Festivals zijn plekken waar elk jaar duizenden vrije geesten en levensgenieters elkaar ontmoeten. Maar wist je dat maar liefst 75% van de CO2-voetafdruk van festivals bestaat uit de reisbewegingen van bezoekers en artiesten?

 

 

CO2-uitstoot compenseren

Elke editie van Wonderfeel zetten we nieuwe stappen om onze CO2-uitstoot in te dammen – zostopten we met single-use plastic, hergebruiken we elk jaar ons decomateriaal, eet en drink je volledig vegetarisch en kan je dit jaar weer met de pendelbus komen. En nu nodigen we je uit om samen onze gezamenlijke CO2-uitstoot van reizen en transport compenseren! Help mee een nieuw bos te planten op IJsland, een gebied waar nog volop ruimte is voor vele hectaren lokaal gekweekte populieren, sparren, coniferen en berken.

Dit doen we in samenwerking met de stichting European Festivals Forest en de Icelandic Forest Service, die zich al meer dan een eeuw ontfermt over de bestaande bossen en het herbebossen van het eiland.

 

Vanaf € 2 help je al mee

In 2022 haalden we met elkaar genoeg geld op voor 1386 bomen die dit voorjaar in IJsland zijngeplant. Voor Wonderfeel 2023 staat de teller op het moment van schrijven op ruim 600 bomen. En we willen groeien, dankzij jouw donatie. Per boom betaal je slechts € 2. Help je ons om na het festival een hectare met 2500 bomen te planten? Ook dát is Wonderfeel!

Voor meer info en losse donaties: www.festivalsforest.eu