Ga naar hoofdinhoud

European Festivals Forest

Plant ook een boom in het European Festivals Forest ?

Wonderfeel is één van de Europese festivals die vanaf deze zomer de krachten bundelen voor het aanplanten van een nieuw bos in IJsland: het European Festivals Forest.

Festivals zijn dé ontmoetingsplaatsen van duizenden vrije geesten en levensgenieters. Circa 75% van de CO2-voetafdruk van festivals bestaat dan ook uit de onvermijdelijke reis-bewegingen van bezoekers en artiesten.

 

CO2-uitstoot compenseren

Met elke editie van Wonderfeel zetten we nieuwe stappen om onze CO2-uitstoot in te dammen. Zo hadden we al een ban op single-use plastic, hergebruiken we elk jaar ons decomateriaal en draaien deze zomer de generatoren op waterstof en is onze catering volledig vegetarisch.

Vanaf dit jaar willen we echter samen met jullie óók onze gezamenlijke CO2-uitstoot compenseren met het aanplanten van een nieuw bos, in een gebied waar nog volop ruimte is voor vele hectaren lokaal gekweekte populieren, sparren, coniferen en berken: IJsland.

Dit doen we in samenwerking met de onlangs hiertoe opgerichte stichting European Festivals Forest en de Icelandic Forestry Service, die zich al meer dan een eeuw ontfermd over de bestaande bossen en het herbebossen van IJsland.

Voor € 2 plant je een boom

Uiteraard is dit alleen maar mogelijk dankzij jouw donatie. Voor € 2 plant je al een boom. Als we zo € 5000 bijeen hebben, dan kunnen we de eerste hectare met 2500 bomen planten.

Doneer hier

Op zaterdag 16 juli komt directeur Þröstur Eysteinsson van de Icelandic Forestry Service naar Wonderfeel om het proces, bedoeld om eeuwenlang te lopen, uit de doeken te doen. Wie weet opent de Janine Jansen van 2215 dan uiteindelijk de 200ste editie van Wonderfeel op een viool van hout uit het bos dat we samen hebben aangelegd.

www.festivalsforest.eu

(c) foto’s: Axel Kristinsson en Icelandic Forestry Service