Ga naar hoofdinhoud

COA x Wonderfeel

Op 25 maart waren we te gast in een noodlocatie van COA in het Gooiland Hotel. De van oorsprong Syrische musici Nawras Altaky (Ud) en Modar Salama (percussie) gaven een concert bij de gezamenlijke iftar – de eerste maaltijd die na zonsondergang wordt genuttigd tijdens ramadan. Het was een bijzondere avond waarop bewoners even werden teruggebracht naar hun thuisland door de muziek. Er is gedanst en gelachen. We hopen er snel weer op bezoek te komen!

‘Sommige bewoners kwamen een paar dagen geleden uit Ter Apel en waren nog onrustig van hun lange reis en al wat daarvoor zich had afgespeeld. Zij ervaarden hier hun eerste realisatie: ik lijk wel op een veilige plek te zijn!

Liederen gingen ook over hele dagelijkse dingen in ‘een’ thuisland: velden, de warme wind, de geur van rook van kookvuren,  het gezang van vrouwen. Hier werd vol passie en melancholisch mee gezongen, maar ook blij om de gedeelde gelukkige momenten die men samen kon vieren. Men danste hand in hand en zo, dat de energie er vanaf leek te spatten!’

– Lioba van Dam (locatiemanager)