Ga naar hoofdinhoud

Wonderfeel binnen 12 uur uitverkocht!

Wonderfeel was gisteren, donderdag 27 mei, binnen 12 uur volledig uitverkocht. Het evenement voor klassieke muziek in de buitenlucht – dat plaatsvindt op 16, 17 en 18 juli – belooft als eerste weer live te kunnen plaatsvinden en trapt daarmee de festivalzomer af. Plaats van handeling: de natuur van buitenplaats Schaep en Burgh in ’s-Graveland.

De organisatie van Wonderfeel heeft in de afgelopen maanden een coronaproof festival vormgegeven. Door de huidige coronamaatregelen, waaronder de 1,5-meter- regel, werd het aantal podia dit jaar teruggebracht van 7 tot 4. Ook het aantal beschikbare tickets is sterk gereduceerd, van bijna 10.000 tijdens de laatste editie in 2019 tot een krappe 3500 deze zomer.

Op het weliswaar afgeslankte, maar nog altijd rijke programma staan meer dan 60 optredens door ensembles, solisten en dichters, waaronder het eigen Wonderfeel Festival Orchestra, Holland Baroque, Slagwerk Den Haag, Nederlands Kamerkoor, Stargaze met Pitou, Liza Ferschtman, Busch Trio, Asko | Schönberg en enkele topensembles uit Europa: Abel Seloacoe, Ballaké Sissoko, Ensemble Jupiter met Lea Desandre, Lyra Pramuk, e.v.a. “Bitterzoet”, noemt de organisatie de snelle verkoop. “We zijn superblij dat zoveel mensen zo’n honger hebben naar Wonderfeel, maar tegelijk vinden we het moeilijk te verkroppen dat we – door de beperkende coronamaatregelen – veel mensen moeten teleurstellen. Maar voor wie erbij kan zijn, gaan we wederom een onvergetelijke editie neerzetten.”