Ga naar hoofdinhoud

Cruyff Courts

Op woensdag 28 april ging de eerste Cultuur@CruyffCourts in Hilversum van start, georganiseerd in samenwerking met de Cultuurcoach van Wonderfeel Bess Mutsaerts. Op 28 april, 5 mei, 12 mei en 19 mei kunnen kinderen tussen de acht en vijftien jaar gratis meedoen aan verschillende activiteiten op gebied van dans, muziek en kunst, op het Johan Cruyff Court Hilversum aan de Stephensonlaan in Hilversum Noord.

Doe je mee?

Al jaren wordt er intensief gebruik gemaakt van de Cruyff Courts voor sport en spel door jongeren onder begeleiding van de buurtsportcoach of op eigen initiatief. Het programma van de Cultuur@CruyffCourts is heel gevarieerd en wordt georganiseerd door verschillende Hilversumse culturele instellingen.

Het gaat van start met een hiphop dansworkshop van Fit By Rox en Jong Beatrix laat jeugd ervaren wat fanfare is. In de weken daarna kun je kiezen tussen een graffiti workshop van Globe of een drumles van Muziekschool Robberts. Talent kan worden ontdekt op het gebied van dans, zang en theater in de musicalworkshop van het Kristaltheater en met de DJ Experience leer je hoe je met eigen muziek groovy tunes kunt draaien.

Samen voetballen, turnen, dansen of muziek maken is voor kinderen belangrijk, dat is het afgelopen jaar tijdens de coronacrisis nog meer duidelijk geworden. Hilversum doet dit jaar voor het eerst mee met het landelijke project Cultuur@Cruyffcourts dat is ontstaan uit een samenwerking tussen de Cruyff Foundation en het Jeugdfonds Sport & Cultuur.