Ga naar hoofdinhoud

PRoGRaMMa

Bekijk het volledige programma

Sahand Sahebdivani

vr. 21 juli 2023 17:00 - 17:45, Dichter onder de Boom
za. 22 juli 2023 17:00 - 17:45, Schuur
zo. 23 juli 2023 11:00 - 11:45, Schuur

Sahand Sahebdivani | Vrijdag  
 
Het Verre Woord 1  
Sahand Sahebdivani, allicht de bekendste verhalenverteller van Nederland, is terug op Wonderfeel. Iedere dag is Sahand te vinden in De Schuur met iedere dag een ander verhaal. Vandaag vertelt hij uit zijn voorstelling Het Verre Woord, zijn poging om de verhalen van zijn vader voort te laten leven, jaren na het uitdoven van diens revolutionaire idealen voor Iran. De oude kameraden zijn er niet meer en de revolutionaire liederen worden niet meer gezongen. En zelfs de zoon heeft niet meer de leeftijd die zijn vader had toen hij als jonge man streed voor zijn idealen. Maar verhalen sterven niet… 
 
Sahand Sahebdivani – verteller 

 

Sahand Sahebdivani & Bence Huszar | Zaterdag  
 
De Staart van de Djinn 
Vandaag vertelt Sahand Sahebdivani De Schuur de oeroude verhalen van de Perzen en de volken en culturen er omheen. Hij verweeft ze met verhalen van vandaag, begeleid door de Hongaarse cellist Bence Huszar. Hem kan je kennen van onder andere Escapada Tango Pianotrio, het Ikarai Ensemble, Mundus Quartet en Arifa wereldmuziekgroepen. Sahand op zijn beurt is co-directeur van the Amsterdam Storytelling Festival en richtte in 2004 de Mezrab op dat sindsdien is uitgegroeid tot een van de belangrijkste vertelcafé’s ter wereld. 
 
Sahand Sahebdivani – verteller 
Bence Huszar – cello 

 

Sahand Sahebdivani | Zondag  
 
Het Verre Woord 2 
Op de Wonderfeelzondag vertelt Sahand Sahebdivani verder uit zijn voorstelling Het Verre Woord. Met het publiek doet hij een poging, elke dag weer, om in een oerhollands landschap zich in de Iraanse bergen te wanen, of in een oude gevangenis. Zeggen de verhalen ons vandaag de dag nog iets? Is het niet makkelijker om ze eindelijk onverteld te laten, zeker nu Sahand zelf vader is geworden? Dit is storytelling op zijn best! 
 
Sahand Sahebdivani – verteller 

Fotograaf: Guido Benschop 
Sahand Sahebdivani

Wat zijn de data van 2024?

Wat kost een ticket?

Wat houden de verschillende podia in?

Is er een kinderprogramma dit jaar?