Ga naar hoofdinhoud

Natuurmonumenten op Wonderfeel

Loop eens langs bij de infostand van Natuurmonumenten op Het Veld en stel al je natuurvragen aan de boswachter! Ook kun je hier de speciale Wonderfeel wandeling ophalen. Deze route voert je langs alle bijzondere plekjes op Schaep en Burgh. Voor kinderen zijn er leuke activiteiten bij de stand, waaronder de grote boswachtersquiz (volwassenen mogen natuurlijk ook meedoen). Voor de echte natuurliefhebbers hebben we exclusieve wandelingen met de boswachter. Én op vrijdag- en zaterdagavond kan je samen met een gids de nachtbewoners van de Buitenplaatsen opsporen.

KINDERACTIVITEITEN
• Raad wat er in de voelbakken zit
• Ontdek met Waterbeesten-zoekkaart wat er in de vijvers leeft
• Maak een mooie natuurkleurplaat
• Speel het grote memoryspel
• Draai aan het rad van natuur voor mooie prijzen

WANDELING MET DE BOSWACHTER
Ontdek alle bijzondere plekjes op Schaep en Burgh met onze boswachter, waaronder de ijskelder. Welke bijzondere dieren kom je allemaal tegen? En hoe zijn deze buitenplaatsen eigenlijk ontstaan? Je komt het allemaal te weten tijdens deze inspirerende ontdekkingstocht.

GROTE BOSWACHTERQUIZ
Wat vinden we vaak in de molshopen op de buitenplaatsen? Welke dieren kunnen ook achteruitvliegen? En wie wonen er in de ijskelder? Tijdens de grote boswachtersquiz kun je je natuurkennis testen en leer je van alles over natuur en historie van de buitenplaatsen.

VLEERMUIZEN EXCURSIE
Ga rond zonsondergang samen met de gids op pad om de nachtbewoners van de Buitenplaatsen te ontdekken. Hoe leven en vliegen deze bijzondere zoogdieren op de Buitenplaatsen? En lukt het om de 10 verschillende soorten vleermuizen die hier leven op te sporen?

Kom voor starttijden en inschrijving voor de activiteiten (max. 20 personen) naar de infostand van Natuurmonumenten op Het Veld. Je vindt de Natuurmonumenten stand direct naast de infostand van Wonderfeel.