Ga naar hoofdinhoud

Wonderfeel@Tergooi brengt
patiënten en klassieke muziek samen

Het terrein

Er zijn 8 podia/tenten op het Wonderfeel-festivalterrein,
elk met een eigen programmering.

Lifestream Wonderfeel @ Tergooi
Lifestream Wonderfeel @ Tergooi

White Label

In White Label onderzoeken we de rekbaarheid van het begrip ‘klassieke’ muziek. Van minimal tot jazz; alles komt voorbij, maar dan net even anders. De naam ‘White Label’ is afgeleid van een fenomeen dat zich voordeed in de hoogtijdagen van vinylplaten: vooruitstrevende labels lieten hun nieuwe platen eerst in kleine kring circuleren, met alleen een wit etiket zonder informatie. Op deze manier sprak de muziek voor zich en kwam onbekende muziek vanwege haar kwaliteit bovendrijven.

Het Veld

Naast het landhuis van Schaep en Burgh ligt Het Veld. Hier vieren we de muziek, van solo tot symfonisch, van hardcore klassiek tot jazz. Luister liggend in het gras naar  bijvoorbeeld ons eigen Wonderfeel Festival Orchestra!

Titel

Tekst

Patiënten uit ziekenhuis Tergooi (locatie Hilversum) met music on demand een hart onder de riem steken, dat is de basis van Wonderfeel@Tergooi.

George Mutsears directeur Wonderfeel

Podia

Er zijn 7 podia/tenten op het Wonderfeel-festivalterrein,elk
met een eigen programmering.

Vorige
Volgende

Hoe gaan we om met bullets?

Wonderfeel zet zich sterk in voor culturele duurzaamheid. Hiermee willen we klassieke muziek toegankelijk te maken voor iedereen, ook voor doelgroepen die daar normaal minder snel mee in aanraking komen.

  • Twee patiënten een oncologiepatiënt en een dialysepatiënt, vooraf muziek mogen uitkiezen van een speellijst die samengesteld is door de musici.
  • Terwijl zij op vrijdagmiddag hun behandeling ondergaan, zullen de musici de stukken live ten gehore brengen en kunnen de patiënten het concert via een iPad volgen.
  • Georges Mutsaerts: ‘Wonderfeel is meer dan alleen de festivaldagen in de zomer. Wij zien het als een opdracht om door het jaar heen ook verbinding te maken met mensen die door allerlei redenen.
  • Wij kijken enorm uit naar de samenwerking met Tergooi Hilversum, we hopen dat we de patiënten echt kunnen raken en daarmee hun situatie even kunnen verlichten.’